Hur spelar man Craps?

Digitaliseringen har gett dom klassiska bordsspelen nytt liv och etablerat dom på en helt ny arena. Spel som poker, blackjack, Texas Hold’em och roulette spelas via internet och spelens tidlöshet är ett faktum.

I det klassiska tärningsspelet Craps kastar spelarna tärningarna själv vilket gör att spelet skiljer sig lite från andra klassiska spel som exempelvis roulette eller blackjack där dealern är den som har kontrollen över spelet. I Craps är du ”boss” och det har visat sig vara ett framgångsrikt koncept som man tror delvis ligger till grund för spelets omåttliga popularitet.

Grunderna i Craps

Craps-bordet påminner om pokerbordet och är täckt i filt, på bordet finns det olika fält där man bland annat kan placera sina bets. När alla spelare har lagt sina insatser kommer den spelare som är ”shooter” att kasta tärningarna. ”Shootern” vinner om summan blir 7 eller 11 och förlorar om summan blir 2, 3 eller 12. I Craps kallas 7 och 11 för ”natural” och numren 2, 3 och 12 för ”Craps”. Blir summan däremot något av följande nummer: 4, 5, 6, 8, 9 eller 10 så kommer dealern att placera ut en pollett som liknar en puck på det nummer som tärningarna blev, det kallas då för ”point” och man får möjligheten att spela en extra runda.

För att vinna och komma till ”Pass Line” i extrarundan så måste man som spelare kasta samma nummer som ”point” eller 7, annars går turen över till nästa spelare. Om nästa spelare kastar en sjua så kommer ”Don’t pass Line” att vinna och därmed förlorar ”Pass Line bet”.

Vinsterna betalas ut direkt efter att rundorna är avslutade. De spelare som hade placerat sina bets på ”Pass Line” eller ”Don’t Pass Line” får igen den summa som de satsade på sina vinster. Vinstalternativen kan variera beroende på hur man har spelat sina insatser.

 

Heta spelautomater just nu

Hela tiden kommer det ut nya spelautomater. Allteftersom tekniken utvecklas, blir spelautomaterna bättre och bättre. Effekterna blir snyggare och animeringen skickligare. Nya innovativa spel dyker upp och spelarnas förväntningar blir högre och högre. Det kan vara svårt att tillfredsställa spelarna, när urvalet är så stort och det redan finns så många bra spel på marknaden.

Progressiv jackpott

Spelautomater med progressiv jackpott är alltid heta och populära. Anledningen är såklart den stora summan pengar man kan vinna. En progressiv jackpott växer för varje gång någon spelar på automaten, ända tills någon vinner. Summorna kan bli riktigt höga och vem som helst kan vinna dem. En av de hetaste progressiva spelautomaterna är fortfarande Mega Fortune Dreams. En nykomling från Playtech och som spås bli väldigt populär är Dirty Dancing med progressiv jackpott. Playtech har gjort spelautomater ihop med bland annat Marvel. Några andra spelautomater med heta progressiva jackpottar är Arabian Nights och Hall of Gods.

Nya spelautomater

När det gäller nya spel som kommer ut är Forbidden Throne en. Den för tankarna till den populära TV-serien Game of Thrones och är utvecklad av Microgaming. Det lovas otroliga animationer och specialfunktioner. Dessutom är Microgaming en av de världsledande spelutvecklarna och har väldigt hög kompetens och en stor dos nytänkande.

Från NetEnt kommer en annan spelautomat, som många har pratat om, Emojiplanet. Som vanligt är det höga förväntningar när det gäller spel från NetEnt och Emojiplanet är inget undantag. Spelet kommer att innehålla många bonusbanor, en spelplan som inte har de klassiska hjulen och mängder med specialfunktioner. Vad sägs om en kyss-funktion, pizza-funktion eller varför inte en bomb-funktion? Emojis använder vi nästan alla och det är ett bra val av tema för en spelautomat, och den kan mycket väl komma att bli ett av de hetare spelen på marknaden.

Som sagt kommer det nya automater hela tiden så de gäller bara att hålla ögonen öppna!

 

Hall of Gods

Den nordiska mytologin har gjort sitt inträde i en värld av spelautomater. NetEnts spelautomat Hall of Gods, bjuder in spelaren att bekanta sig med några av de nordiska gudarna. Med hjälp av Tor, Loke, Freja, Idun och Oden, har spelaren chans att ta hem den progressiva jackpotten.

Det är detaljerna som gör det

NetEnt har lagt ner mycket på designen och layouten när det gäller Hall of Gods. I bakgrunden syns ett vikingaskepp ute på öppet hav och ett stort sjöodjur, som reser sig upp ur vattnet. Gudarna dyker upp på hjulen, tillsammans med olika symboler, som till exempel Tors hammare. För att göra upplevelsen ännu bättre, hörs havets vågor mullra och det är inte svårt att placera sig själv i vikingabåten. Hall of Gods är ett välgjort spel in i minsta detalj, med många roliga inslag.

Ett hav av specialfunktioner

Spelet innehåller både bonus, Wilds, Scatters, Free Spins och jackpotts. När det gäller Wild-symbolen, kan den även bli en expanderad Wild och täcker då ett helt hjul. När en Wild dyker upp, börjar sjöodjuret röra på sig och det hörs ett morrande ljud. Med Scatters-symbolen har man chans att vinna Free Spins, dessutom aktiveras en multiplikator, som kan ge upp till tre gånger mer.

Bonusspel

Hall of Gods innehåller även ett bonusspel, som kan leda till en gigantisk jackpott. För att dra igång bonusspelet, behövs det tre bonussymboler. Spelaren får nu chans att med hjälp av Tors hammare, slå sönder sköldar. Bakom sköldarna gömmer sig pengar eller symboler till en progressiv jackpott och här finns inte bara en jackpott, utan tre stycken. En Mini, en Midi och en Mega. Den progressiva jackpotten, byggs upp av samtliga Hall of Gods spelautomater på alla casinon och ökar snabbt hela tiden. Här finns det chans att vinna rejält stora summor.